Ev temizliği için gerekli malzemeler arasında belki de onlarca ürün vardır. Yüzey temizleyicilerden bezlere, fırçalardan yüzey kazıyıcı aparatlara kadar pek çok malzeme kullanmanız gerekir. Ayrıca gelişen teknolojinin getirdiği ürün çeşitliliği nedeniyle hangi malzemelerin işe yarar olduğu hangilerinin olmadığı konusunda kafanız karışabilir.
Temizlik malzemeleri seçimi yaparken ilk olarak kaliteye odaklanmanız gerekir. Kalitesiz deterjanlar, spreyler nedeniyle sağlığınızdan olabilirsiniz. Bunun yanı sıra ev temizliği için kimyasal içerikli ürünler kullanırken her zaman sağlığınıza dikkat etmelisiniz. Gerekli durumlarda eldiven, maske gibi ürünler kullanarak sağlığınızı koruyabilirsiniz.
Temizlikte Olmazsa Olmazlar
Temizlik sürecinde olmazsa olmaz diyebileceğimiz bazı malzemeler vardır. Bunlar genelde temizlik sürecini kolaylaştıran ve daha kısa sürede işleri bitirmenizi sağlayan pratiklik sağlayan ürünlerdir. Örneğin mikrofiber bezler… Bu bezler tozu çekerek yüzeylerin temiz kalmasını sağlar. Son yıllarda hayatımıza giren moplar… Moplar yüzeye sıkı bir şekilde tutunarak tüm kirleri, tozları alır. Ayrıca mopların pratik olarak suyunun sıkılması ve zeminde yoğun bir ıslaklık bırakmaması da avantajlıdır.
Temizlik listesi oluştururken herkes için vazgeçilmez ürünlerden biri de çamaşır suyudur. Bu ürünler özellikle tuvalet ve banyolarda mikrop öldürme etkisiyle fark yaratır. Ancak çamaşır suyu kullanırken sağlığınızı korumaya dikkat etmeniz gerekir. Çok amaçlı temizleyicileri de vazgeçilemeyen bir temizlik ürünü olarak tanımlamak mümkün. Bu tür temizleyiciler pek çok noktada kullanılması yönüyle avantajlıdır.
Mutfak Temizliği İçin Gerekli Malzemeler
Mutfak temizliği belki de en zor işlerden biri. Mutfaklarda yemek kalıntıları, yağ lekeleri gibi pek çok şey kirliğe yol açar. Hâliyle bunları temizlemek de zor olabilir. Mutfak temizliğinde kullanılacak malzemeler arasında bulaşık teli, bulaşık süngeri, temizlik bezi gibi ürünler yer alır. Yağ ve kireç çözücü de ihtiyacınız olan malzemeler arasında.
Temizliğe başlamadan önce mutfaklarda kullanılan malzemelerin gıda ürünleriyle temasını mutlaka engellemelisiniz. Tüm gıdaları kaldırdıktan sonra yukarıdan aşağıya doğru temizlik yapabilirsiniz. İlk olarak tavan, dolapların üstü, dolaplar, tezgâh ve ardından zemin temizliğine geçebilirsiniz. Mutfakta lekelerin kurumasına izin vermemek temizliği kolaylaştırmak için son derece önemlidir. Bu nedenle mutfaklarınızı düzenli temizlemeye dikkat etmelisiniz.
Banyo ve Tuvalet Temizliği İçin Gerekli Malzemeler
Banyo temizliği ya da tuvalet temizliği yapacağınız zaman sararmaları, su lekelerini ve kireci ortadan kaldıran ürünlere ihtiyacınız var. Çamaşır suyu banyo ve tuvalet temizliği için kullanılabilir. Kullanmadığınız bir diş fırçasının üzerine diş macunu sürerek derz aralarını beyazlatabilirsiniz. Tuvaletlerde hijyenin kalıcı olması için klozet blokları ve koku giderici kullanabilirsiniz. Banyo ve tuvaletler çabuk kirlenen, sık kullanılan alanlar olduğu için düzenli temizlenmelidir. Ayrıca mikroplar bu alanlarda çok kolay bir şekilde çoğalacağı için düzenli temizlik yapmaya özen göstermelisiniz.
Zemin ve Halı Temizliği İçin Gerekli Malzemeler
Zemin temizliği tozların ayaklara yapışıp etrafa yayılmaması açısından önemli bir konudur. Zeminde ıslak temizlik yapmadan evvel süpürgeyle tozları çektirmelisiniz. Ardından mop yardımıyla yerleri silebilirsiniz. Halı temizliği için çoğu zaman elektrikli süpürgeler yeterli olur. Eğer bir halı yıkama makineniz varsa ıslak temizlik de yapabilirsiniz. Halı fırçaları ve halı şampuanları gibi ürünleri kullanarak tozların birikmesini engelleyebilirsiniz. Halı lekelerini çıkarmak için birçok kişi bulaşık deterjanı kullanır. Eğer zorlu bir leke söz konusuysa profesyonel bir halı yıkama firmasından yardım alabilirsiniz.
Toz Alma ve Yüzey Temizliği İçin Gerekli Malzemeler
Toz alma sık sık yapılması gereken bir iş. Çünkü her gün evdeki harekete bağlı olarak farklı noktalarda tozlanma meydana gelir. Tozlar TV ünitesinden, dolap üstlerine kadar pek çok noktada birikir. Haftada en az bir kez kapsamlı bir şekilde toz almalısınız. Mikrofiber bezler bu süreçte işinizi kolaylaştırır.
Yüzey temizliği için çeşitli deterjanlar kullanabilirsiniz. Tercih edeceğiniz deterjan yüzey yapısına uygun olmalıdır. Örneğin ahşap yüzeyler için ahşap yüzey temizleyici uygundur. Mermer, cam gibi yüzey türlerine göre deterjanı seçebilirsiniz.
Doğal ve Çevre Dostu Temizlik Malzemeleri
Doğal temizlik ürünleri özellikle sağlığınızı koruma noktasında fayda sağlar. Ayrıca çevre dostu temizlik yapmak için de bu tür malzemeleri tercih edebilirsiniz. Sirke, karbonat, limon gibi farklı malzemelerden temizlik için yararlanabilirsiniz. Sirke iyi bir mikrop öldürücüdür. Karbonatın da kireç kalıntılarını çıkarma ve lekeleri giderme gibi farklı etkileri vardır. Doğal malzemelerle temizlik sonrası güzel koku elde etmek için esansiyel yağlardan faydalanabilirsiniz. Lavanta yağı, nane yağı gibi ürünleri temizlik suyuna ekleyerek güzel bir koku elde edebilirsiniz.
Temizlik konusunda size yardımcı olacak bir profesyonele ihtiyacınız varsa sayfamız üzerinden rezervasyon yaptırabilirsiniz.